De Ajax-kamer van Ben

De kamer van Ben stond al een tijdje op de lijst om een make-over te krijgen. En tja, als je dan toch tijd genoeg hebt op dit moment kan je die tijd dan maar goed benutten. Hij wilt een Ajax-kamer. Een muur heeft de beroemde witte en rode strepen (is het officiële Ajax rood zelfs). De andere muur heeft een mooi beton-motief behang.

De Ajax-kamer van Ben
De Ajax-kamer van Ben
Klussen
Thuis
Poes

Wat moet je anders

Mijn emotional support animal

Heb je dus helemaal niets aan.

Poes!

Autowas is voor meer dingen goed

Ik volg al een tijdje een kanaal op YouTube van een gast die allerlei dingen aan het restaureren is. Nu had hij laatst een oude Gameboy Color en was hij daar het plastic schermpje aan het boenen met autowas. En dat leverde behoorlijk mooie resultaten op. Dat kan ik natuurlijk ook. Even uitgeprobeerd op de beschermkap van een, ruim 40 jaar oude, platenspeler. Het resultaat is bizar, de kap glimt weer en de kleine krasjes lijken allemaal te verdwijnen.

Klussen
Thuis
Retro

Pannenkoeken

En het gewone leven gaat natuurlijk gewoon door. Dus af en toe in barre tijden een lekkere pannenkoek eten.

Schoolwerk

Het begint eindelijk een beetje normaal te worden, thuis aan school werken. Het is nog allemaal een beetje behappen, maar langzamerhand wordt het te wennen.

This is the way

CoViD-19 dag 2: Aan de bak

De eerste niet-thuiswerk thuiswerkdag tijdens de quarantaine-periode. Kantoor thuis is helemaal ingericht; toetsenbord, muis en mooie monitor. Meer heb je niet nodig.

CoViD-19 dag 1: Home schooling en vrij

Heel toevallig had ik voor vandaag al een vrije dag aangevraagd. Nou dat kwam wel even goed uit. Om ervoor te zorgen dat de kinderen niet helemaal achter gaan lopen gaan we ze af en toe thuis laten leren.

Huiskamer

Alweer een tijdje geleden heb ik een RPi met klimaatsensor in mijn woonkamer neergelegd. Deze draaide wel maar verzamelde de data nog in losse bestandjes, niet echt heel handig. Tegenwoordig heb je daar hele mooie Open Source oplossing voor in de vorm van InfluxDB en Grafana. Die twee aan elkaar koppelen en laten werken op een RPi was een fluitje van een cent. Nu heb ik dus realtime klimaatdata van mijn woonkamer.

Daarnaast heb ik ook nog een RPi Zero met e-ink display liggen dat niet veel aan het doen was. Dus even een Python-script geschreven wat de sensor data ophaalt en toont op het scherm. Best cool. Helaas is e-ink niet heel handig voor snel veranderende data, de refresh rate is redelijk laag. Misschien even rond shoppen voor een leuk LCD-schermpje.

Tuin

Nog een project was een stapel hout in de tuin wat een bank moet worden.

Grafana dashboard.
Raspberry pi Zero met E-ink display.
Houten tuinbankje.
RaspberryPi
Grafana
Quarantaine
Klussen