Nerf Laser Ops Pro

We waren afgelopen weekend een stuk wezen fietsen toen we in een speelbos een aantal kinderen rond zagen lopen met, wat leek, laser games pistolen. Ze hadden nog een behoorlijk bereik want ze liepen niet dicht bij elkaar. Eenmaal thuis gingen we opzoek naar het speelgoed en bleek Nerf ze inderdaad te hebben. En wat bleek, ze waren ook nog eens 60% afgeprijsd. Nou dan kan je ze niet laten liggen.

Uit de doos

We hebben een setje van twee gekocht om mee te beginnen, want zo werken die dingen. In de doos zitten twee pistolen en een instructieboekje. Helaas zaten er geen batterijen in want er gaan vier AA batterijen per pistool in. Het is wel de moeite waard om de instructies te lezen, er zijn wat speciale handelingen (bepaalde knopcombinaties) nodig om te kunnen starten.

Bluetooth

Door de instructies te lezen kwam ik er achter dat het bluetooth ondersteuning heeft. Met de app van Hasbro kan je je pistolen koppelen aan je telefoon en ze zelfs een naam geven (je hebt een keuze uit een aantal voorgestelde woorden). Het kan met één telefoon of een telefoon per pistool. Met één pistool kan je een multiplayer potje starten. Deze duren vijf minuten en achteraf krijg je allemaal leuke statistieken. Wie de beste speler was, of wie de meeste mensen geraakt hebben.

Nerf Laser Ops
In-game menu van de Laser Ops app
Speelgoed
Nerf

Audio verbeteringen deel 2

Uiterlijk verbeteren

Ok, ze zijn al wat ouder en hebben al een paar keer een nieuw laagje verf gehad. Niet alle keren is het heel netjes gedaan en zat er wat verf op de speaker zelf. Tijd voor een make-over.

Eerst begonnen met het maken van een frame van 9mm vierkante latjes. Het is nog best een klus om rechte stukken te vinden in de bouwmarkt. Deze netjes op maat gemaakt en verstek gezaagd. Voor de stevigheid ook nog een dwarsbalkje erin gemonteerd. Hoekjes zijn gelijmd en vastgezet met een kleine spijker.

Daarna het doek er omheen gespannen. Dit was nog even uitzoeken hoe aangezien de 9mm latjes niet heel geschikt waren voor nietjes of spijkers. Daarom gekozen voor hete lijm. Het doek zelf is niet zwaar en hete lijm leek prima te werken.

Even opdrogen en passen. Ik had verwacht om nog iets te moeten bouwen om het frame op zijn plek te houden in de speaker zelf, maar met het doek er omheen bleek deze prima zichzelf vast genoeg te klemmen.

Al met al een prima resultaat en het maakt mijn kantoor weer een stuk rustiger.

Latjes op maat en verstek zagen.
Lijmen en een klein spijkertje ter versteviging.
Eerste pasronde, zit als gegoten.
Met dwarsbalkje werkt het ook nog prima.
Doek passen en daarna vastlijmen met hete lijm.
Het eindresultaat.
Kantoor
Thuis
Klussen
Audio

Audio verbeteringen deel 1

Speakers plaatsen

Echt een klein bureau heb ik niet, maar hij is ook niet heel groot. Qua breedte zit het wel goed, maar echt heel diep is hij niet. De monitor staat op het rand aan de achterkant om een beeld te geven. Nu wil ik graag muziek luisteren tijdens het werken en niet de hele tijd met een koptelefoon op willen zitten. Dit omdat er aan de deur gebeld kan worden of iemand in huis heeft mijn aandacht nodig.

Nu heb ik nog twee speakers over, prima kwaliteit maar iets te groot om naar de monitor op mijn bureau te zetten. Een extra plank aan de achterkant vastmaken zag ik ook niet zo zitten. Een standaard maken was een optie die overbleef. Ik had nog wat hout liggen waarmee ik een standaard kon maken die hoog genoeg was om boven het blad uit te komen.

In eerste instantie had ik alleen twee planken, die even breed en diep waren als de speaker, op een balk gemonteerd. Dit leek iets te wankel dus heb ik op elke verbinding, vier driehoekjes ter ondersteuning gemonteerd. Echt heel groot hoeven ze niet te zijn omdat de meeste druk toch direct van boven komt en er geen zijwaarste beweging is. Ze zitten vast met lijm en een schroef. De schroef omdat ik niet genoeg druk kon uitoefenen zodat de lijm goed pakt.

Speakerstandaard voor een kamerplant
Fase 1: bouwen en grondverf.
Speakerstandaard met een speaker er op
Let niet op de vieze speaker.
Speaker staat achter het bureau, wat een hoop ruimte scheelt op het bureau zelf.
Thuis
Thuiswerken
Kantoor
Audio

I, spy

Nieuwe achtertuin

Het grote voorjaarsproject zit er op, de achtertuinrenovatie.

Fase 1 - Krabben en schuren

Voor het beste resultaat is het toch het mooiste om de oude verf-/laklaag er af te krabben en daarna de planken te schuren. Wen en schoonpa zijn daar bijna een hele week mee bezig geweest om voor elkaar te krijgen.

Fase 2 - Verven

We hebben gekozen voor een grijs kleurenschema. Lichtgrijs voor de schutting en donkergrijs voor het tuinhuisje. Het tuinhuisje krijgt daarbij ook witte (RAL9001) accenten, anders werd het wel een heel grijs blok achter in de tuin. Dat is ook de reden waarom we gekozen hebben voor een verschil in kleur tussen de schutting en het tuinhuisje.

Niet alleen de schutting en het huisje hebben een opknapbeurt gekregen, ook het houten tuinmeubel heeft een likje verf gekregen. Deze is in dezelfde donkergrijs geverfd als het tuinhuisje.

Fase 3 - Vullen

Tja, dan blijft het vullen nog over. Vullen vooral met kleur. Eigenlijk gaan alle felle kleuren goed samen met grijs. Een paar plantenbakken met mooie, felle oranje bloemen past goed tegen de schutting.