En we hebben de 30 graden Celsius aangetikt

Toch nog vandaag de 30 graden Celsius aangetikt. Op kantoor heb ik de 31 voorbij zien komen. In de woonkamer zie je het ook langzaam oplopen met de buitentemperatuur. Helaas door de goede isolatie zal die warmte ook lang blijven hangen.

En dit is de "koudste" dag deze week

Tijd voor mijn eigen ASMR-kanaal

Nee, geintje. Maar ik heb wel een goede microfoon gekocht. Als we dan toch vaker gaan thuiswerken laten we het dan ook meteen goed doen. Deze Devine had ik al een tijdje op mijn verlanglijst staan. Toen de crisis begon dacht ik, nu is een goede tijd om deze aanschaf te doen (zo duur zijn ze niet). Nou, wat denk je? Overal uitverkocht met levertijden van 12 weken.

Ik hou een lijst bij van zaken die ik, ooit, nog moet/wil aanschaffen. Zo nu en dan scroll ik daar doorheen om te kijken of ze er nog zijn of dat de prijs gunstiger is geworden. En wat blijkt, hij is weer op voorraad.

Vandaag binnen gekregen en meteen getest tijdens een online-sessie. Het is wel even wennen aangezien je er toch wel redelijk dichtbij moet zitten. Het is niet zo'n kantoordingetje die je op je tafel legt en iedereen opvangt in een straal van 30 meter.

Maar de kwaliteit is echt bizar. Het is leuk om je echte stem zo goed te horen. Meestal is het terughoren van je eigen stem niet heel prettig, maar dat gevoel had ik hiermee niet.

De Devine M-Mic USB
De Devine M-Mic USB

Stilte

Ok, ik moet toegeven dat mijn Zoom-collega's soms wel gelijk hebben. Mijn toetsenbord maakt inderdaad een hoop geluid, tijdens meetings kan ik niet typen want dan verstaat niemand elkaar meer. Tijd voor een aanpassing.

Die aanpassing komt in de vorm van een klein zwart rubbertje, en daar dan heel veel van. Deze ringetjes gaan aan de binnenkant van de toetsjes. Je moet dus alle toetsen er af halen, ringetje er om heen doen en dan de toets er weer op drukken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Het is nu een stuk stiller geworden in mijn kantoortje, hoor zelfs mijn eigen muziek weer.

Zwarte silencer ring op een key cap en een MX blue switch
Mechanisch keyboard