Nieuw pauzeproject

Beneden heb ik een RaspberryPi 3 met een BME680 sensor liggen die o.a. de temperatuur en luchtkwaliteit meet. Nu heb ik er ook een neergelegd op mijn kantoor. Aangezien mijn kantoor op zolder is was ik wel benieuwd naar deze waardes hier.

RaspberryPi Zero en de BME280

Voor de versie op zolder heb ik gekozen voor een simpele sensor dan de BME680, de BME280. Deze sensor kan temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk meten. (Zie 1).

Resultaten na een dag

Wat nu al goed te zien is op grafiek (3), is dat de waardes op zolder nauwkeurig de waardes van de buitenlucht volgen. Dit in tegenstelling tot de woonkamer, deze waardes blijven in de loop van de dag stabiel en vertonen weinig fluctuaties.

(1) RaspberryPi Zero met een BME280 sensor
(2) Temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk op zolder. De drops in temperatuur komen door het aanzetten van een ventilator.
(3) Geel = zolder, blauw = buiten (extern), rood = woonkamer
Doos met mooie spulletjes.
RaspberryPi

Vakantie 2020 - Vierhouten

Wat ga je doen wanneer je drie weken vrij bent midden in het corona-tijdperk? Niet naar het buitenland, dat is zeker. Drie weken thuiszitten ook niet. Via-via hebben we een tip gekregen voor een leuke camping, Samoza op de Veluwe. Daar hadden ze gelukkig nog plek om een weekje te staan met de caravan.

Leuke camping midden in het bos. Veel te doen voor kinderen, grote speeltuinen en een goed zwembad. Om daar te mogen zwemmen kon je je max twee uur van te voren voor reserveren. Dat bleek geen enkel probleem en zo toch nog vaak twee keer per dag kunnen zwemmen.

Binnen drie minuten sta je midden op de Veluwe. Leuke zandvlakte om lekker te spelen en wat te voetballen. Stukje verder lopen en je bent weer midden in het bos. Ook leuk om in de avond/nacht te lopen. Al moet je wel oppassen voor wilde zwijnen (weet ik uit eigen ervaring).

Vierhouten 2020
Vakantie
Veluwe
Caravan