Reisgezelschap

Al meer dan 15 jaar hebben we samen heel veel van de wereld gezien. Van de Verenigde Staten van Amerika tot aan Egypte, met wat Europese landen (Frankrijk, Duitsland en Italië) daar tussen in. Op de rug van kamelen door de snikhete woestijn tot aan de koude boeg van de boot die door de baai van San Francisco voer. Hij zat overal op mijn rug. Maar aan alle goede dingen komt een einde. Tijd voor een upgrade, de Lowepro Slingshot 250 AW.

Voordelen

Natuurlijk heeft de tijd ook niet stilgestaan op het gebied van camerarugzakken dus heeft de nieuwe een aantal voordelen waar ik in de loop van de jaren wel gemist heb.

Gemak

Een van de grootste voordelen van deze rugzak, die eigenlijk een sling is, is dat je heel snel bij je camera kan komen wanneer deze opgeborgen zit in je rugzak. Je kan hem met een snelle zwaaibeweging naar voren halen, een rits open maken en je camera pakken. Je kan daarna de rugzak ook nog gebruiken als steun wanneer je dat nodig hebt.

Inhoud

Daarnaast is de nieuwe rugzak ook een stuk kleiner, maar kan hij wel meer cameraspullen meenemen. Dit komt met name door efficiëntere indeling van de binnenkant.

All weather

De AW in je naam staat voor All-weather. In dit geval betekent dat dat er aan de onderkant van de rugzak een klein vakje zit waar een regen cover in zit die je vrij snel over je hele rugzak heen kan doen. Geen overbodige luxe in Nederland.

Oude Lowepro, nieuwe Lowepro
Oude Lowepro, nieuwe Lowepro

Kantoorupgrade

Ok ik moet toegeven, mijn vorige mechanisch toetsenbord was niet zo slecht. Zeker niet voor het geld wat ik er voor betaald heb. Maar er is een verschil tussen redelijk en goed. Was het noodzakelijk of gewoon toch een verslaving.

De vorige, de RK61, was een 60% toetsenbord. De kenmerken daarvan zijn dat ze geen functie-toetsen hebben (F1 - F12), geen numeriek deel en geen pijltjestoetsen. Vooral dat laatste is best een gemis, de andere is zeker mee te leven. De pijltjes zaten er wel maar die deelden dus hun werking met andere toetsen, een daarvan was de /. Eentje die zeer veel gebruikt wordt tijdens het programmeren.

Tijd voor een upgrade

Na lang zoeken ben ik terecht gekomen bij de Keychron series. Deze heb ik al vaak voorbij zien komen op Reddit en Instagram. De modellen K6 en K8 sprongen daarbij naar voren qua functionaliteit. Deze toetsenborden hebben vanuit de doos support voor Mac en de daarbij behorende toetsen (iets was je niet vaak ziet bij duurdere mechanische toetsenborden).

Het is de K6 met hot-swap Gateron Red geworden om een aantal redenen:

  • 65% bord. Dus nog steeds geen F-toetsen en geen numeriek deel, maar wel weer pijltjestoetsen. 65% betekent ook dat het bord redelijk klein is en niet teveel ruimte inneemt op het bureau.
  • Gateron Red omdat deze stil zijn en weinig kracht nodig hebben om in te drukken.
  • Hot-swap zodat ik op een later moment de switches kan wisselen voor andere, misschien wel betere.

Op aanraden van veel Keychron gebruikers er ook een mooie walnoot houten polssteun bijgenomen. Ik type niet met zwevende handen dus iets om mijn handen op te laten leunen is een vereiste aangezien dit bord redelijk hoog op zijn pootjes staat.

Oordeel na een dag van gebruik

Het is alsof je typt op kussentjes zo soepel zijn deze switches. De bouwkwaliteit is ook super. Op mijn vorige bord kon je de toetsen nog een beetje wiebelen, maar op dit bord zitten ze goed vast en ratelen zo totaal niet.

Een aantal dingen waar ik zeker nog aan moet wennen is het feit dat ik nu weer pijltes heb. Daarnaast zit er een knop rechtsboven (de rode) die door de verschillende lichtstanden schakelt. Normaal zit daar de backspace, die zit nu een positie naar links. Dat is even wennen want ik merk dat ik vaak de lichtstand aanpas in plaats van de backspace te gebruiken. Maar dat is gewoon even wennen.

Voor de toekomst

Waarschijnlijk op zoek naar andere toetsen. Deze zijn op zich wel prima maar ze zijn redelijk dus en ze zijn gevoelig voor vetvlekken. Op den duur zullen de toetsen gaan glimmen bijvoorbeeld. Er zijn genoeg mooie toetsensets te koop die een nog betere kwaliteit hebben.

Keychron K6