Content

Stilte

Ok, ik moet toegeven dat mijn Zoom-collega's soms wel gelijk hebben. Mijn toetsenbord maakt inderdaad een hoop geluid, tijdens meetings kan ik niet typen want dan verstaat niemand elkaar meer. Tijd voor een aanpassing.

Die aanpassing komt in de vorm van een klein zwart rubbertje, en daar dan heel veel van. Deze ringetjes gaan aan de binnenkant van de toetsjes. Je moet dus alle toetsen er af halen, ringetje er om heen doen en dan de toets er weer op drukken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Het is nu een stuk stiller geworden in mijn kantoortje, hoor zelfs mijn eigen muziek weer.

Zwarte silencer ring op een key cap en een MX blue switch
Mechanisch keyboard

De vrees van elke collega op kantoor

Ik zit al een tijdje op r/MechanicalKeyboards. Een subforum over alles mechanische keyboards. Op het werk heb ik er al eentje, de Coolermaster Masterkeys. Maar nu heb ik er thuis ook eentje. De Royal Kludge RK61. Een klein, 60%, keyboards met mechanische switches. Deze heeft ook nog eens de blauwe variant. Die heeft een extra klikgeluid, dat maakt dat dit toetsenbordje niet geschikt is voor open kantoren. De buren horen je typen. Voor thuis is het heerlijk.

Het toetsenbord

Ok, het is mechanisch, maar wat betekent dat nou eigenlijk? De tegenhanger van mechanische toetsenborden zijn membraamtoetsenborden. Deze werken met 2 stukjes plastic met daarop electrisch geleidend materiaal. Wanneer je een toets indrukt maken de twee stukjes contact. Dit betekent dat toetsen heel klein gemaakt kunnen worden. Dit zie je op alle laptops.

Mechanisch werkt meer als een soort kleine lichtschakelaar. Met een veer en bewegende onderdelen. Dit maakt het een stuk betrouwbaarder. Enkele nadelen kunnen zijn, de grootte en het geluid. Over het algemeen maakt een mechanisch toetsenbord veel meer geluid dan een membraamtoetsenbord.

Mechanisch keyboard

In een wereld waar alles kleiner en stiller moet ga ik luider en groter. De Masterkeys S is precies het tegenovergesteld van het standaard Apple toetsenbordje. Groot, zwaar en mechanisch. En geen van die eigenschappen is nadelig